Starwars-filmerna 2015, 2017, 2018

Star Wars är en enormt känd filmserie som hade sin början på 70-talet och har fortsatt fram till nutid. Populariteten har resulterat i en fler saker än filmer, till exempel böcker och serietidningar om Star Wars. Idag har filmerna en kultstatus, och de allra flesta känner åtminstone till vad de handlar om på ett ungefär. Filmserien är indelad i olika etapper, originaltrilogin, prequeltrilogin och uppföljartrilogin. Förutom dessa finns det fristående filmer. Läs mer nedan om uppföljartrilogin av serien samt den kommande fristående filmen.

Tre filmer inom uppföljartrilogin

Uppföljartrilogin består av tre filmer från 2015 (Star Wars: episode VII – The Force Awakens), 2017 (Star Wars: episode VIII – The Last Jedi) och den kommande 2019 (Star Wars: Episode IX). Dessa utspelar sig efter karaktärer som Darth Vaders död, närmare bestäm 30 år senare. I filmerna får vi möta nya karaktärer som Rey och FN-2187 (Finn), men även välbekanta ansikten sedan tidigare, så som Luke Skywalker och Han Solo. Bland skådespelarna finner vi till exempel Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega och veteranerna Harrison Ford och den nu avlidne Carrie Fisher. The Force Awakens blev en rejäl succé när den släpptes, och slog kassarekord i USA. Även The Last Jedi blev en stor succé, och allt talar för att uppföljaren år 2019 också kommer att bli det.

Fristående filmer 2016–2020

Förutom själva filmserien om Star Wars har ett par fristående filmer gjorts, och det finns planer på fler. Dessa är Rogue One: A Star Wars-story från 2016, Solo: A Star Wars-story som har premiär under våren 2018, samt en film om Obi-Wan Kanobi som ännu inte har någon titel. Den planeras att släppas år 2020. Alla Star Wars-fantaster har med andra ord en hel del kvar att se fram emot innan rymdsagorna så småningom troligtvis kommer att ta slut.