casino

adegan huru-hara di Perancis!

Rakam demonstrasi di seluruh Perancis, sekatan, kebakaran, pertempuran ganas dengan polis… Tiada lagi? Belum: kami mulakan semula pada 28 Mac 2023.

Presiden Republik patut risau. Buat kali kesembilan dalam beberapa minggu, ratusan ribu penunjuk perasaan berarak di 320 bandar di Perancis. Menurut CGT, terdapat 800,000 di Paris, 280,000 di Marseille, 30,000 di Strasbourg, lebih daripada 50,000 di Grenoble, dan beberapa ribu di Nancy, di mana terdapat pertempuran dengan polis dan beberapa palet yang terbakar. Terdapat juga kehadiran yang besar di Brest, Montpellier, Bordeaux, Dijon, Toulouse, Lille, Saint-Etienne… Di mana-mana, lelaki dan wanita marah dan bertekad untuk meneruskan gerakan protes terhadap pembaharuan pencen yang tidak diingini oleh sesiapa pun. Antara demonstran, bomba beruniform, majistret, ahli Mahkamah Audit, ramai artis. Lebih daripada 3.5 juta orang berada di jalanan mengikut kesatuan sekerja. 1.09 juta menurut Dalam Negeri. Jarang nampak.

Keganasan dan kecederaan

Dari awal hari, tindakan menetapkan nada. Banyak jalan raya dipotong, beberapa kilang penapisan disekat, kebakaran di landasan SNCF di beberapa bandar telah menandakan hari kesembilan mobilisasi selepas Temubual Presiden Republik, Rabu.
Macron tidak membuang minyak ke atas api, “dia melemparkan satu tin petrol” diperhatikan Philippe Martinez, ketua CGT. Bos CFDT, Laurent Berger, telah menggesa “tanpa kekerasan” untuk mengekalkan pendapat umum di sisi penunjuk perasaan.
Namun begitu, unsur-unsur yang tidak terkawal telah menggeledah mahkamah pentadbiran Nantes. Yang lain memecahkan tingkap, memasang penghadang, membakar tong sampah, dan melemparkan peluru ke arah polis. Beberapa anggota polis cedera parah. Ramai juga penunjuk perasaan.
Di Paris, pada penghujung petang, beberapa ratus penyekat hitam mengganggu polis dan gendarm yang membalas dengan gas pemedih mata.
Di mana-mana adegan huru-hara kelihatan berterusan sepanjang petang dan mungkin malam. Dan tanpa keraguan pada hari-hari berikutnya.

result singapor

angka pengeluaran sidney

sidney sidney

info hk malam ini

totobet.net sgp