casino

kecaman ditolak, pembaharuan diterima pakai, huru-hara terjamin

Usul kecaman rentas parti terhadap kerajaan Elisabeth Borne ditolak dengan 9 undi. Sejurus itu, perhimpunan spontan telah dibentuk di seluruh Perancis.

Seperti yang dijangkakan, pembaharuan pencen itu diterima pakai pada Isnin ini, 20 Mac 2023, selepas penolakan dua usul kecaman terhadap kerajaan. Satu, yang dibentangkan oleh Rassemblement National, hanya memperoleh 94 undi daripada 287 yang diperlukan untuk memperoleh majoriti. Satu lagi, dibentangkan oleh kumpulan LIOT (Libertés, Indépendants, Outre-Mer et Territoires) tetapi yang bertujuan untuk telus, telah ditolak dengan 9 undian (278 untuk)!

Kebakaran sampah

Tidak lama selepas itu, perhimpunan spontan berlaku di beberapa daerah di Paris, tetapi juga di bandar-bandar utama Perancis, seperti Lille, Nancy, Strasbourg, Rennes, Nantes, Bordeaux, dll. Di mana-mana, terdapat kebakaran sampah, penghadang dan pertempuran dengan polis.
Pemberontakan rakyat terhadap kedegilan eksekutif yang mahu mengenakan reformasi yang tidak adil dan tidak berguna, menterjemahkan kemarahan Perancis terhadap kelas politik. Kelas politik yang biasa-biasa saja, terputus hubungan daripada realiti kehidupan seharian.
Kami telah mengatakannya beberapa kali di sini, semua ini akan berakhir dengan teruk. Tidak mungkin sebaliknya.

Mogok dan demonstrasi

Apa yang akan berlaku sekarang? Kerajaan sedang menemui jalan buntu. Elisabeth Borne, apa sahaja yang dikatakannya, tidak boleh terus mentadbir negara di bawah syarat-syarat ini. Pegawai-pegawai yang dipilih kecewa dan juga ketakutan. Parti Republikan telah meledak dan tidak lagi mewakili kuasa sokongan untuk eksekutif.
Di pihak kesatuan, mogok akan berterusan dan menjadi lebih teruk. Loji penapisan kekal disekat dan banyak stesen minyak kehabisan bahan api. Banyak sektor ekonomi akan terkesan dengan kekacauan yang semakin menular.
Kemarahan sangat kuat sekarang bahawa ia bukan lagi beberapa kata-kata menenangkan dari Macron yang akan menenangkan keadaan. Rakyat Perancis tidak mahu mereka yang tidak cekap ini yang telah mentadbir kita terlalu lama. Macron dan kumpulannya mesti pergi. Untuk menyelamatkan kulit mereka.

totobet.sgp

pengeluaran sydne

totobet data sidney

hasil hongkong tadi malam

keluaran sgp